voor en nadelen

De voor en nadelen van het scheren van schaamhaar
In dit artikel worden de voor- en nadelen van het scheren van schaamhaar genoemd in vergelijking tot het niet ontharen van de schaamstreek en het ontharen van de schaamstreek door bijvoorbeeld laser, IPL of harsen.

Voordelen
·         Hygi├źne
Een behaarde schaamstreek is een broedplaats voor bacterien, vooral omdat het de meeste tijd bedekt is onder kleding. Zonder haar is er minder plaats voor bacterien waardoor het frisser en schoner is.
·         Uiterlijk
Smaken verschillen, maar over het algemeen is een netjes geschoren of getrimde schaamstreek een stuk aantrekkelijker om naar te kijken.
·         Relatief goedkoop en zelf te doen
Scheren is relatief goedkoop wanneer je het vergelijkt met andere ontharingsmethoden zoals harsen, laser of IPL, je kunt het bovendien gemakkelijk zelf thuis doen.
·         Niet pijnlijk
Harsen of epileren kan best heel pijnlijk zijn op de gevoelige huid van de schaamstreek.

Nadelen
·         Jeuk & irritaties
Scheren kan door de aangroei van nieuwe haren (stoppels) en de beschadiging van de huid door het scheren leiden tot jeuk en irritaties. Met name kort na het scheren kan de huid geïriteerd raken.
·         Kosten
Hoewel scheren goedkoper is dan andere ontharingsmethoden zijn er evengoed kosten aan verbonden. Doordat de huid gevoeliger is zul je ook sneller je scheermesjes moeten vervangen om irritaties te voorkomen.
·         Stoppels
Na het scheren zullen de haartjes die afgeschoren zijn gewoon verder groeien waardoor er stoppels ontstaan. Dit kan al binnen een paar uur na het scheren voelbaar zijn, afhankelijk van de snelheid waarmee jouw haar groeit en de dikte van de haartjes.
·         Sterkere haargroei
Het scheren van de haren kan ervoor zorgen dat je meer zichtbare en voelbare haren krijgt. De bestaande haren zullen sterker terugkomen na het scheren.