Scheren van de schaamstreek

Bijna alle vrouwen scheren hun bikinilijn, maar ook steeds meer mannen scheren hun schaamstreek. Bij de mannen wordt dit echter meestal niet kaal geschoren, maar slechts bijgetrimd.
Het scheren van dit gedeelte van het lichaam kan echter voor een hoop frustratie en irritatie zorgen aangezien de huid daar erg gevoelig is. Dit kan resulteren in rode bultjes, huidirritatie en jeuk na het scheren.  
Over het algemeen geldt dat je huid moet wennen aan het scheren. Je zult dan ook vooral de eerste keren meer irritatie zien dan wanneer je je al langere tijd scheert. Het gebruik van het juiste materiaal, de goede techniek en goede verzorging zal bijdragen aan een beter scheerresultaat. 
Hieronder een paar korte aanwijzingen over het gebruik van scheermes, scheerapparaat en tondeuze.


Scheren met een scheermes.
Wanneer je een lekker glad resultaat wilt en je niet pijnlijk wilt harsen of epileren is het gebruik van een scheermes het beste alternatief. Deze vorm van scheren wordt dan ook het meeste gebruikt omdat het gemakkelijk, pijnloos en goedkoop zelf te doen is.

Om irritaties te voorkomen is het belangrijk een schoon en vooral scherp scheermes te gebruiken. Het gebruik van scheerschuim, scheergel of scheerolie zorgt ervoor dat het scheermes lekker glijdt waardoor de huid minder geiriteerd raakt. Scheerolie wordt vooral in de schaamstreek gebruikt omdat het de huid niet uitdroogt en nauwkeurig is aan te brengen waardoor het niet naar binnen dringt en daar voor irritaties zorgt. Bovendien kun je beter zien wat je doet.
Zorg ervoor dat je tijdens het scheren met de richting van de haargroei meescheert. Wanneer je namelijk tegen de haarrichting in scheert wordt er meer getrokken aan de haren waardoor de huid meer beschadiging oploopt.
Je doet er goed aan je schaamhaar niet dagelijks te scheren. Bij elke scheerbeurt, beschadig je de huid namelijk een beetje. Bij eens per drie dagen scheren geef je de huid wat meer tijd om te herstellen.

Na het scheren kun je de huid verzorgen met een crème of lotion, gebruik in ieder geval iets zonder alcohol. 

Scheren met een scheerapparaat.
Je bikinilijn scheren met een ladyshave of scheerapparaat is ook een goed alternatief wanneer scheren met een scheermes teveel irritaties of wondjes oplevert. De haartjes worden met een apparaat echter net iets minder kort geschoren, waardoor je vaker moet scheren.
Er zijn tegenwoordig diverse apparaten verkrijgbaar die zowel kunnen scheren als trimmen, wat heel handig kan zijn. Sommige apparaten kun je ook onder de douche kunt gebruiken, wat weer kan helpen om irritaties te voorkomen.
Wanneer je een gecombineerde stijl van trimmen en scheren gebruikt, begin dan met het trimmen. Dit is overzichtelijker en op deze manier krijg je het beste scheerresultaat. Het trimmen kun je ook met een schaar doen.

 

Brazian was of wax is een mogelijkheid wanneer je scheer niet zo lang vind duren maar wel lekker de dikke haren eruit wilt hebben. .